Cash2Collect INCASSONIEUWS

Finance en Creditmanagement

IncassoNieuws

Corona Virus en Incasso, Wat is verstandig?

Debiteurenbeheer in tijd van Corona.

Veel ondernemers zijn door het Corona virus volledig de draad kwijt. Een aantal van hen moest op last van de overheid het bedrijf binnen een paar uur sluiten. Andere zijn voor wat betreft de bedrijfsvoering door onze overheid sterk aan banden gelegd.

Deze onverwachte kentering heeft bij veel ondernemers een spoor van ellende getrokken. Vooral de Horeca- en Fitness branche zijn hierbij hard getroffen! Vooral het wegvallen van de gehele omzet kwam hard aan. 
Een andere groep ondernemers zoals productiebedrijven en een aantal dienstverleners blijken veel minder last te hebben van deze crisis. Een aantal van hen zoals de grote Supermarktketens, hebben juist hun omzet zien stijgen met wel 45%. 

Debiteurenbeheer blijkt in deze crisis van groot belang om te overleven als onderneming. Debiteurenbeheer was ook voor deze crisis bij veel ondernemers niet de meest favoriete bezigheid en vanaf het moment dat Corona zijn intrede nam, werd hier helemaal geen aandacht meer aan geschonken. Terwijl dit toch juist in deze tijd van groot belang is om te kunnen overleven.  

De meest gebruikte reden om niet te betalen.

De Meest Gebruikte Reden om niet te betalen, hoeft u wellicht niet te raden. Inderdaad; “Ook wij hebben last van Corona en hebben op dit moment veel minder omzet!” Juiste deze groep debiteuren bleek bij nader onderzoek haar bedrijfsactiviteiten volhard voort te zetten, en ondervond, voor zover wij hebben kunnen achterhalen, geen enkel hinder van het Corona Virus.

Wij hebben als incassobureau wel direct onze werkwijze aangepast en onze acceptatiegrens sterk bijgesteld. Vooral in de Horeca- en Fitness branche hebben wij onze incassowerkwijze daar waar nodig aangepast. Gelukkig merkte wij dat onze opdrachtgevers hier ook direct over hadden nagedacht en daarmee de acceptatiegrens in een aantal gevallen iets naar beneden hadden bijgesteld.   

Ons advies in deze tijd van Corona Virus.

Wij adviseren onze opdrachtgevers, in deze tijd van beperkingen door de Corona crisis, vooral niet het debiteurenbeheer stil te leggen maar juist nu nog scherper je debiteurenbeleid te hanteren zonder in een aantal gevallen hierin de menselijkheid  te verliezen en hen die het aantoonbaar even moeilijk hebben de ruimte te geven. 

De overheid heeft met haar “Financieel Hulpplan” de helpende hand toegestoken aan 80% van ondernemend Nederland. Voor wat betreft de consumenten (B2C), deze groep heeft op dit moment weinig last gehad van de Corona crisis. Bedrijven wordt als voorwaarden gesteld personeel in dienst te houden in ruil voor financiële hulp! Degene die uiteindelijk wel worden ontslagen, hiervoor is er de uitkerende instanties als UWV welke de zorg van het inkomen hierbij overnemen.

Maak als ondernemer vooral niet de fout op de “Rem te Trappen” en iedere debiteur direct uitstel van betaling te verlenen! Wij adviseren om per geval de situatie in overweging te nemen en per geval te beslissen. 

Bron: Cash2Collect BV

Meer lezen? Klik op een van onderstaande blogs.

5/5

Wat hebben wij u te bieden?

DIRECT CONTACT

Wilt u ons spreken over uw aanmelding? Bel ons op!

Of wilt u liever door ons worden teruggebeld?

© 2020 Cash2Collect B.V. | kvk: 65467043