Bedankt voor uw aanvraag!

Wij hebben het in goede orde ontvangen.

Heeft u nog vragen?

Heeft u vragen over het incasseren van uw vordering? Cash2Collect helpt u in 5 minuten, met behoudt van de klantrelatie e een maximaal incasso resultaat! Het succesvol incasseren van vorderingen, is een vak op zich. Niet iedereen is voldoende geïnformeerd als het gaat om de mogelijkheden. Met name als het gaat om Wet- en Regelgeving zijn er diverse vragen waar u als eisende partij vooraf graag het antwoord op wilt weten. Op deze pagina hebben wij de meest aan ons gestelde vragen geplaatst en beantwoord.  

Het gaat hier om onderwerpen als;

 • Wettelijk geldend Betalingstermijn
 • Wettelijk vastgestelde rentevergoeding
 • De hoogte van de buitengerechtelijke kosten
 • Executie kosten
 • Algemene voorwaarden
 • Wettelijke verjaringstermijnen 

Voordeel incassobureau t.o.v. een deurwaarder?

Een incassobureau heeft minder mogelijkheden tot zijn beschikking om een debiteur tot betalen te dwingen. Een deurwaarder kan debiteur d.m.v. gerechtelijke stappen ertoe dwingen alsnog de vordering te betalen. Doordat een incassobureau niet over dergelijke middelen beschikt, zit hier hen ook direct de kracht! Naar de zijde van debiteur dient een incassomedewerker bij een incassobureau veel meer vakkennis te gebruiken in combinatie met gesprekstechniek om wederpartij te overtuigen de vordering alsnog te betalen.

Daarnaast biedt een incassobureau ook zijn opdrachtgever meer voordeel dan een deurwaarder. De deurwaarder verdient aan het incasseren van een vordering door het gerechtelijk traject in te zetten. Iedere gerechtelijke handeling heeft een prijskaartje. Zelf wanneer er vonnis is gewezen, kost iedere handeling geld.

* De deurwaarder heeft belang bij de achterzijde van het incassotraject, de gerechtelijke invordering!
* Het incassobureau heeft enkel belang bij het minnelijk incassotraject, het begin van het invorderingstraject!

Het minnelijk incassotraject is daarnaast voor u als opdrachtgever de meest voordelige fase van invorderen. In deze fase zijn de kosten en het risico voor u als opdrachtgever nihil. No Cure No Pay!        

Wanneer een incassobureau inschakelen?

Het moment waarop je het beste een incassobureau kunt inschakelen, wordt bepaald door u als eisende partij. U bepaalt wanneer een vordering ter incasso wordt overgedragen.  Het is belangrijk om vooraf duidelijk te bepalen wanneer het moment zover is! In de praktijk wordt hier vaak veel te lang mee gewacht om verschillende redenen:

 • Goedgelovigheid.
 • Trachten de bestaande zakelijke relatie te behouden. 
 • De angst voor omzet- en daarmee klantverlies.
 • Nalatigheid van de ondernemer zelf.
 • Ontbreken van een strak debiteurenbeleid.

Voornoemde redenen zijn min of meer begrijpelijk maar allerminst verstandig en kunnen leiden tot grote financiële schades. In het slechtste geval faillissement van de eigen onderneming!

Wat is de kracht van het incassobureau?

Een strakke opvolging in het incassoproces, zorgt in 85% van de gevallen voor een optimaal incassoresultaat. Uit ervaring weten wij dat nagenoeg iedere debiteur wacht met betalen tot men vermoedt dat uw geduld op is. Ondernemers die veel betalingsherinneringen en aanmaningen versturen, wachten in de regel veel langer op een betaling dan hen die een strak debiteurenbeleid hanteren. Daarnaast draagt een strakke opvolging door ons als incassopartij eveneens bij aan het optimaal resultaat !

Een incassobureau heeft in tegenstelling tot een deurwaarder zelf geen bevoegdheid om met een rechtsmiddel te dreigen maar een sterke samenwerking met een vaste deurwaarder, draagt bij aan een succesvol incassoresultaat.

Weet u met wie u zaken gaat doen?

Wanneer je als ondernemer een nieuwe klant hebt binnengehaald ben je door deze overwinning moeilijk in staat de Kredietwaardigheid te bepalen. Vaak komt men daar achter wanneer het eigenlijk al te laat is. Omzet behalen door een succesvolle verkoop is mooi maar deze betaald krijgen is even zo belangrijk. 

Cash2Collect biedt haar opdrachtgevers een extra service wat er voor zorgt dat vooraf meer inzicht is in de kredietwaardigheid van de klant. Wanneer u op het punt staat een contract te ondertekenen met uw nieuwe opdrachtgever, checken wij op de achtergrond nog even de kredietwaardigheid. Op deze manier komt u achteraf nooit meer voor verassingen te staan. Voor meer informatie sales@deb2collect.nl

Gratis Juridisch Incasso Advies

Niet iedere vordering is gelijk. Ook de aanpak is daarin vaak afwijkend. In een aantal gevallen bestaat er bij opdrachtgevers de dringende behoefte de zaak persoonlijk toe te lichten.  Vaak geeft achtergrond informatie vanuit de zijde van de eisende partij een toegevoegde waarde die belangrijk is tot het behalen van succes.

Daarnaast zijn er opdrachtgevers die graag een vertrouwd gevoel willen hebben bij een incassobureau waarmee zij zaken doen. In dit geval is een persoonlijk of telefonisch contact ideaal. Mocht u het ook prettig vinden de inhoud van uw vordering persoonlijk te bespreken met een van onze incasso experts, neem dat telefonisch contact op met ons kantoor. Wij staan u graag  telefonisch te woord.

Wij zijn ook buiten kantoortijden telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 09:00 – 21:00 uur.

Staat uw vraag hieronder?

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag? Neem dan contact met ons op! 

5/5

Wat hebben wij u te bieden?

DIRECT CONTACT

Wilt u ons spreken over uw aanmelding? Bel ons op!

Of wilt u liever door ons worden teruggebeld?

© 2020 Cash2Collect B.V. | kvk: 65467043