- 085 020 1060
- info@deb2collect.nl
- Veluwezoom 32, 1327 AH Almere
Wanneer kun je betere voor een Deurwaarder kiezen?
Je kunt als eisende partij beter direct naar een deurwaarder stappen, wanneer je inmiddels een gerechtelijke uitspraak (vonnis) in handen hebt en deze enkel nog executoriaal (middels beslagen) dient te worden gevorderd bij debiteur. De deurwaarder is in Nederland de partij die de bevoegdheid heeft vanuit de overheid voor het nemen van dergelijke maatregelen. De deurwaarder heeft haar verdienmodel daarnaast gebaseerd bij het opstarten van gerechtelijke procedures en het leggen van beslagen.
Wanneer je met een gerechtelijke uitspraak (vonnis) een incassobureau in de arm neemt om daarmee de vordering voor u te incasseren bij debiteur, zal deze op zijn beurt zich ook namens u dienen te wenden tot een deurwaarder. In de praktijk komt een dergelijke situatie bij incassobureaus wel voor maar dan wordt dit meer als service in de bestaande relatie tussen eisende partij en incassobureau in behandeling genomen.
Waarom kiezen veel opdrachtgevers voor een Deurwaarder?
Veel ondernemers kiezen voor een gerechtsdeurwaarder omdat ze daarmee in de veronderstelling zijn dat hun vordering in vertrouwde handen is. Dit is eigenlijk een aannamen die wordt veroorzaakt door het negatieve imago waar de incassobranche al jaren mee worstelt. Het grote publiek heeft de indruk dat ieder incassobureau het niet zo nauw neemt met wet- en regelgeving en in veel gevallen geen middel nalaat om haar doel te bereiken.
Incassobureaus die het vak serieus uitoefenen en zaken op een professionele wijze hebben georganiseerd binnen het kantoor, hanteren vanzelfsprekend gedragsregels. Bij de deurwaarderskantoren hanteert men de gedragsregels die zijn opgesteld door de KBVG.
Wat zijn belangrijke aandachtspunten bij de keuze die u maakt?
1. Zorg dat u zelf vooraf goed onderzoekt wat de werkwijze van het incassobureau of de deurwaarder inhoudt.
2. Lees op internet de reviews over het incassobureau of de deurwaarder.
3. Onderzoek of het incassobureau ook daadwerkelijk gebruik maakt van een Stichting Beheer Derdengelden.
4. Waar is het incassobureau of deurwaarderskantoor gevestigd?
Waarom is het gebruik van een Échte Stichting Beheer Derdengelden zo belangrijk ?
Wanneer u zaken doet met een incassobureau dat geen gebruik maakt van een derdengeldenrekening, dan loopt u als eiseres de kans de voor u geïncasseerde gelden te verliezen.
Stel voor dat er voor u geld is geïncasseerd bij de debiteur en in de tussentijd gaat het incassobureau failliet, dan zullen alle gelden die op de rekening van het incassobureau staan behoren tot de baten van de boedel van het incassobureau. Dus ook uw geld! De curator zal het inmiddels in u opdracht geïncasseerde geld niet aan u uitkeren maar aan de schuldeisers van het incassobureau. U zult vanaf dat moment een van de schuldeisers van het incassobureau worden.
Wanneer het incassobureau wel officieel gebruikt maakt van een Stichting Beheer Derdengelden, dan zal bij tussentijds faillissement van het incassobureau, de inmiddels voor u geïncasseerde gelden ook daadwerkelijk aan u als klant van het incassobureau worden uitgekeerd. Deze vervallen dat niet aan de failliete boedel van het incassobureau. Dit is een héél belangrijk punt bij uw keuze voor een incassobureau!
Let op:
Er zijn incassobureaus welke aangeven in het bezit te zijn van een Beheer Derdengelden maar hier in de praktijk niet over beschikken. Wanneer het incassobureau beschikt over een Stichting Beheer Derdengelden, staat deze geregistreerd bij de Kamer van Koophandel.
Cash2Collect is in bezit van een, bij de kvk, geregistreerde Stichting Beheer Derdengelden.
Bron: Cash2Collect BV
Meer lezen? Klik op een van onderstaande blogs.
© 2020 Cash2Collect B.V. | kvk: 65467043